Medical Taping

 

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De laatste jaren zien we deze gekleurde tape zeer vaak opduiken bij sporters.

De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Door mijn jaren ervaring als kinesitherapeute kan u bij mij ook terecht voor een taping met Medical tape dit ter ondersteuning van een lichamelijk probleem zoals een Hallux Valgus, Pedes Plani, hielspoor. Ook voor de taping van andere lichamelijk sportaandoeningen kan u bij Pure Feet terecht! Let wel op Medical taping is geen behandeling maar wel een ondersteuning.

MTC bij Hallux Valgus

MTC bij hielspoor

Reacties zijn gesloten.